خانه / لیست مطالب آموزشی / برای شما رشته mba بهتر است یا مدیریت بازرگانی
رشته MBA و مدیریت بازرگانی، هر دو در حوزه مدیریت و کسب و کار قرار دارند، اما تفاوت های نه زیاد اما مهمی میان آنها وجود دارد. رشته MBA یک برنامه آموزشی جامع است که به دانشجویان چشم اندازی کلی از مدیریت ارائه می دهد و آنها را برای پست های ارشد مدیریتی آماده می کند. در مقابل، مدیریت بازرگانی بر روی جنبه های تخصصی و عملیاتی تجارت تمرکز دارد و به آموزش دانشجویان در زمینه هایی مانند بازاریابی، تجارت الکترونیک و مدیریت زنجیره تأمین می پردازد. به عبارت دیگر، MBA رویکردی جامع تر و استراتژیک تر نسبت به مدیریت بازرگانی دارد. اما در کل کدام یک برای شما بهتر است؟ این دقیقا سوالی است که پس از خواندن متن زیر، به پاسخ آن خواهید رسید.
یک نکته در رابطه با اهمیت مقایسه و کشف تفاوت های این دو رشته مرتبط با کسب و کار: مقایسه رشتههای MBA و مدیریت بازرگانی به دانشجویان کمک می کند تا درک بهتری از تفاوتها و ویژگیهای منحصر به فرد هر رشته داشته باشند و بتوانند تصمیم آگاهانه تری در مورد انتخاب رشته تحصیلی یا ادامه تحصیل بگیرند. درک این تفاوتها به دانشجویان کمک میکند تا مسیر شغلی مناسبتری را برای خود انتخاب کنند و در آینده موفقیت بیشتری کسب نمایند. پس قطعا برای شما هم میتونه مفید باشه!
ابتدا ویژگیها، مخاطبان، مزایا و معایب هر یک از رشتههای mba و مدیریت بازرگانی را بشناسیم:
مدیریت کسب و کار MBA مخفف Master of Business Administration است که ترجمه آن به فارسی تقریبا معادل “دوره پیشرفته مدیریت کسب و کار” می شود. رویکرد MBA به مسائل رویکردی کاربردی است نه پژوهشی و تحقیقاتی. در حقیقت تمرکز MBA روی یادگیری صرف دانش مدیریتی نیست و بیشتر روی به کارگیری دانش برای حل مسائل محیط کسب و کار تمرکز دارد. قرار در این دوره تولید علمی جدید نیست، دانشجویان این رشته به مفاهم و ابزاری مجهز می شوند که قادر به حل مسائل مدیریتی دنیای واقعی شوند. MBA آموزش کاربردی علم مدیریت برای کسانی است که می خواهند وارد بازار کار حرفه ای مدیریت و مشاوره مدیریت شده یا به عنوان کارآفرین مشغول به کار شوند و مسیر شغلی خود را تغییر یا بهبود دهند. این دوره گواهی حرفه ای و مهارتی اثبات شایستگی شما در زمینه علم مدیریت می باشد.
مخاطبان رشته:
مزایای رشته MBA:
معایب رشته MBA:
رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشته های مدیریت است که فارغ التحصیلان این رشته پس از مشغول به کار به دنبال تامین نیاز های مشتری و افراد جامعه هستند. به عبارتی این افراد در بخش های بازرگانی و یا بازاریابی و فروش هر سازمانی مشغول به کار هستند.
افراد دارای مدرک رشته مدیریت بازرگانی می توانند در بسیاری از شرکت های بین المللی و یا شرکت های مختص به صادرات و واردات کالاها و محصولات داخلی و خارجی کار نمایند. در رشته مدیریت بازرگانی تمامی اصول و فنون مذاکره برای روابط داخلی و خارجی و همچنین نحوه فروش و بازاریابی کالاها و خدمات مختص به شرکت های تجاری تدریس می شود.
مخاطبان رشته:
مزایای رشته مدیریت بازرگانی:
معایب رشته مدیریت بازرگانی:
رشته MBA و مدیریت بازرگانی تفاوت چندانی ندارند و در واقع، مدیریت بازرگانی زیرمجموعه ای از MBA محسوب می شود.
MBA یا Master of Business Administration، یک برنامه تحصیلی در سطح کارشناسی ارشد است که به طور فراگیر به آموزش مهارت های مدیریتی پرداخته و چارچوب جامعی را برای مدیریت موفق در سازمان ها ارائه می دهد.
مدیریت بازرگانی نیز با تمرکز بر جنبه های تجاری و بازرگانی کسب و کار، به آموزش مهارت های مدیریتی می پردازد. این رشته بخشی از حوزه وسیع تر MBA است و دانشجویان را برای مسئولیت های مدیریتی در حوزه بازرگانی آماده می سازد.
MBA:
مدیریت بازرگانی:
در مجموع، انتخاب رشته بستگی به اهداف و علایق شخصی فرد دارد. MBA برای کسانی مناسب است که قصد اشغال پست های مدیریتی ارشد را دارند، در حالی که مدیریت بازرگانی گزینه مناسب تری برای افرادی است که به دنبال پست های اجرایی و عملیاتی در حوزه بازرگانی و بازاریابی هستند.