header

ماساژ سیاتیک

تعداد بازدید : 2212 تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۴/۲۸

خیلی از افراد در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال با درد شدید ناشی از عصب سیاتیک مواجه می شوند. اعصاب سیاتیک در واقع قسمت تحتانی ستون فقرات و پشت پاها را شامل می‌ شود. زمانی که درد شدید مخصوصاً در این ناحیه مشاهده شود؛ اولین چیزی که به ذهن درمانگر می رسد، آسیب به سیاتیک است.

درد سیاتیک به آرامی شروع شده اما در مدت زمان کوتاهی می تواند شدت یابد. خوشبختانه روش‌های درمانی متفاوتی برای سیاتیک وجود دارد. ماساژ سیاتیک یکی از کارهایی است که می توان برای کاهش درد سیاتیک انجام داد. در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه انجام ماساژ سیاتیک، آشنا شوید.

 

چگونگی تشخیص درد سیاتیک

 

زمانی که بیمار با شکایت از درد شدید به درمانگر مراجعه می‌ کند؛ معاینه فیزیکی می تواند تا حد زیادی وجود درد سیاتیک را تایید کند. در متداول ترین روش از بیمار درخواست می شود پا را به صورت مستقیم بالا ببرد. اگر بیمار در حین انجام این کار درد داشته باشد، تشخیص اصلی درمانگر آسیب سیاتیک خواهد بود.

 

چگونگی تشخیص درد سیاتیک

 

آشنایی با روش های درمان سیاتیک

 

خوشبختانه بهره گیری از روش های پزشکی برای درمان سیاتیک موفقیت آمیز بوده است. برای رفع این درد آزاردهنده می ‌توان موقتا از مسکن های دارویی ضد التهابی، استفاده کرد. علاوه بر این، روش ‌هایی مثل طب سوزنی، تزریق استروئید اپیدورال، تراکت درمانی، دستکاری ستون فقرات، درمان فیزیکی، درمان های رفتاری، پیاده روی و ماساژ سیاتیک هم وجود دارد.

در بین روش های درمانی متعدد، ماساژ را می ‌توان یک هنر شفابخش باستانی دانست که می تواند تاثیرات بسیار مثبتی در کاهش درد سیاتیک و آرامش عضلانی داشته باشد.

 

خدمات ماساژ در منزل

 

ماساژ کف پا برای درمان سیاتیک

 

با تکیه بر ماساژ درمانی فشارها و دردهای عضلانی تا حد زیادی برطرف خواهد شد. امروزه میلیون ها نفر در سراسر جهان از این شیوه درمانی برای رهایی از استرس و گرفتگی های عضلانی استفاده می کنند. ماساژ جریان خون را بهبود بخشیده و موجب گردش مایع لنفاوی و خروج مواد سمی از بدن می شود. یکی از آسان ترین روش های ماساژ سیاتیک، ماساژ کف پاست. اما انجام صحیح و اصولی این نوع ماساژ چگونه است؟!

برای درمان سیاتیک با استفاده از ماساژ پا می توانید فشاری ملایم و پایدار بر نواحی و نقاط مرتبط بر اعصاب وارد کنید. همانطور که توضیح دادیم؛ عصب سیاتیک بلندترین عصب بدن است. به گونه ای که بعضی مواقع فرد درد سیاتیک را با کمردرد اشتباه می گیرد.

اگرچه در خیلی از موارد درد سیاتیک خود به خود در عرض چند ماه کاهش پیدا می‌ کند اما می‌ توان با انجام روش های خاصی، این زمان را کوتاه تر کرد. توجه داشته باشید برای حصول نتیجه بهتر از انجام ماساژ پا برای درمان سیاتیک باید افراد به طور منظم هفته ای یک بار این ماساژ را دریافت کنند. بعد از گذشت چند هفته دریافت کنندگان ماساژ پا، عملکرد بهتر و درد کمتری را خواهند داشت.

 

ماساژ کف پا برای درمان سیاتیک

 

چگونگی انجام صحیح ماساژ کف پا برای درمان سیاتیک

 

اثرگذاری هر روش درمانی مستلزم اجرای صحیح آن می باشد. اگر اولین بار است قصد انجام ماساژ کف پا برای درمان سیاتیک را دارید؛ توصیه می کنیم مراحلی که در ادامه ذکر می شود، قدم به قدم انجام دهید:

 

مرحله اول

 

ابتدا روی یک صندلی بنشینید و تمام نقاط کف پا و انگشتان به آرامی ماساژ دهید. پس از آن، یک دست را روی پا و دست دیگر را زیر پا قرار دهید و به آرامی از انگشتان و به سمت قوزک پا، مالش دهید. این حرکات را چند مرتبه به سمت انگشتان پا تکرار کنید.

 

مرحله دوم

 

در این مرحله با یک دست پا را نگه داشته و با دست دیگر انگشتان پا را فشار دهید و به آرامی انگشتان را جدا از یکدیگر، بکشید. پس از آن با استفاده از انگشت شست از قسمت بالایی کف پا یک خط افقی را تصور کرده و روی آن خط را محکم فشار دهید. به صورتی که به مرکز پا فشار وارد شود. همچنین قوس و برآمدگی پا را به صورت چرخشی فشار دهید.

برای اینکه از ماساژ کف پا نتیجه بهتری بگیرید؛ بهتر است مراحل بالا را چند بار برای هر دو پا، انجام دهید.

ماساژ کف پا برای درمان سیاتیک علاوه بر ایجاد آرامش و رفع تنش، نقاط خاصی در کف پا را تحریک می کند که به واسطه آن برخی از بیماری ها که حتی ممکن است از وجود آن ها اطلاعی نداشته باشیم، به خودی خود برطرف می گردد. دردهای عمومی، گردن درد، کمر درد و... بیماری هایی هستند که درمان آن ها مستقیماً با ماساژ کف پا در ارتباط می باشد.

 

روش دیگری هم برای ماساژ پا به منظور درمان سیاتیک، وجود دارد. در این روش یک پا را بالا نگه داشته و به پای دیگر به آرامی ضربه بزنید و سعی کنید انگشتان دست را به صورت چرخشی در سراسر کف پا حرکت دهید. پس از آن از قوزک تا نزدیکی ران را با دست ماساژ دهید. این حرکات را می توانید ۵ بار تکرار کنید. در نهایت کاسه زانو را با فشارهای چرخشی انگشتان دست، ماساژ دهید.

کاری که ماساژ کف پا انجام می دهد این است که سیستم لنفاوی را تحریک کرده و گردش خون را بهبود می ‌بخشد. زمانی که خون به درستی در بدن جریان داشته باشد، بسیاری از بیماری ها و دردهای عضلانی کاهش می یابد.

 

مزایای ماساژ سیاتیک

 

مزایای ماساژ سیاتیک چیست؟

 

تحقیقات انجام شده برای بیماران در فواصل زمانی متفاوت، نشان می دهد که بیماران پاسخ های مثبتی به این شیوه درمانی داده اند. اما مهم ترین مزایایی که ماساژ کف پا می تواند داشته باشد عبارتند از:

  • احساس سلامتی و آرامش
  • افزایش سطح انرژی
  • رفع اختلالات مربوط به خواب
  • افزایش میل جنسی
  • کاهش استرس
  • افزایش سطح انرژی
  • بهبود گردش خون
  • کاهش ورم بدن و مفاصل
  • درمان سیاتیک و درد ناشی از آن
  • درمان کمردرد و سایر دردهای عمومی
  • کاهش هیجانات

این ها تنها مواردی از مزایای ماساژ کف پا می باشد. اگر می خواهید همیشه سرحال و پرانرژی باشید؛ بهتر است این شیوه ماساژ درمانی را جزء برنامه های روتین خود داشته باشید. همانطور که می دانید، کف پا دارای تعداد زیادی پایانه عصبی است که این اعصاب در سراسر بدن پخش می‌ شود. بنابراین زمانی که این قسمت از بدن را ماساژ دهید، اعصاب تحریک شده و دردهای ناشی از کمر درد سیاتیک، برطرف می گردد.

 

مرکز معتبر ماساژ | تیپ چین

شاید تصور کنید تمامی فواید مربوط به ماساژ درمانی در این مقاله ذکر شده است، اما این طور نیست. ماساژ درمانی برای هر قسمت از بدن فواید بی شماری دارد. تا جایی که خیلی افراد به طور تخصصی و با گذراندن دوره های مربوطه، این کار را در مراکز مخصوصی انجام می دهند.

با این وجود پیشنهاد می شود کار انجام ماساژ را تنها در مراکز معتبر انجام دهید. چرا که درمانگر نقش اساسی در کاهش دردهای ناشی از سیاتیک و کمردرد، خواهد داشت. در واقع شخصی که این کار را انجام می دهد، باید دوره های مخصوص ماساژ درمانی را گذرانده و به این امر تسلط کافی داشته باشد.

خوشبختانه امروزه افراد بیشتر از گذشته به ماساژ درمانی اهمیت می دهند. بنابراین خیلی از سالن های زیبایی و مراکز تخصصی ماساژ، این کار را برای مراجعین خود انجام می دهند. علاوه بر ماساژ کف پا برای درمان سیاتیک، می ‌توانید انواع ماساژ مثل ماساژ عمومی بدن، ماساژ صورت و... را هم انجام دهید.

حس نشاط و شادابی خاصی که پس از دریافت ماساژ خواهید داشت، وصف نشدنی است. بنابراین توصیه می ‌کنیم ماساژ را جزء برنامه های مربوط به سلامت و تندرستی خود، قرار دهید.


اشتراک در شبکه های اجتماعی :