header

خانه / لیست مطالب آموزشی / تفاوت ریباندینگ و کراتینه مو

تفاوت ریباندینگ و کراتینه مو

تعداد بازدید : 1147 تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
این روزها زیبا و سالم به نظر رسیدن موها، به نسبت گذشته اهمیت بیشتری یافته است. جذاب ترین روش ها برای حالت دهی به موها بدون شک روش های صافی مو می باشند. اغلب ما در آرزوی موی صاف و لخت و بدون دردسر استفاده از سشوار و اتو مو هستیم و یا افرادی هستند که موهایشان بر اثر استفاده مکرر از محصولات شیمیایی ( دکلره و رنگ ) و حرارتی ( سشوار و اتو ) حالت طبیعی و سالم خود را از دست داده است.

این روزها زیبا و سالم به نظر رسیدن موها، به نسبت گذشته اهمیت بیشتری یافته است. جذاب ترین روش ها برای حالت دهی به موها بدون شک روش های صافی مو می باشند. اغلب ما در آرزوی موی صاف و لخت و بدون دردسر استفاده از سشوار و اتو مو هستیم و یا افرادی هستند که موهایشان بر اثر استفاده مکرر از محصولات شیمیایی ( دکلره و رنگ ) و حرارتی ( سشوار و اتو ) حالت طبیعی و سالم خود را از دست داده است.

این روز ها بحث صاف کردن، کراتین مو و روش های احیاء مو در بازار کار آرایشگران بسیار داغ است و خانم های بسیاری علاقه دارند با این تغییرات و روش های درمانی موهای خود را صاف و براق کنند.

ما در این مقاله قصد داریم به تفاوت های ریباندینگ و کراتینه بپردازیم پس با ما همراه باشید.

ریباندینگ مو چیست؟

ریباندینگ روشی است برای صاف کردن دائمی مو که به کمک مواد شیمیایی و صاف کننده ها و با تغییر دادن ساختار مو، حالت فر و مجعد مو را از بین می برد. به این روش صافی مو ژاپنی و روش گرمایی نیز می گویند.

این روش آسیب بیشتری به ریشه مو وارد می کند و تا زمانیکه ریشه ها رشد کنند ساقه ها به همان صافی می مانند و نیاز به ترمیم ندارند بلکه تنها بخش های رشد کرده ریشه مو نیاز به ترمیم دارند.

این روش ابتدا در سال 1890 بر روی موی آفریقایی ها که وز، ضخیم و نامناسب بود مورد استفاده قرار گرفت و در سال 1992 در آمریکا به ثبت رسید. صافی مو به روش ژاپنی در عرض یک روز موها را صاف، یکدست و براق می کند و برای خانم های باردار و شیرده ممنوع نمیباشد.

در روش ریباندینگ ابتدا مو و ریشه آن را با میکروسکوپ و دستگاه آنالیز مو کاملا بررسی می کنند سپس طی یک فرآیند شیمیایی ساختار و ساختمان مو تغییر می کند و ساختمان گوگردی شکل مو که در حالت طبیعی و زیر میکروسکوپ زیگزاگ مانند است، شکسته می شود و به حالت موازی تبدیل می شود که این حالت ماندگار است.

مواد بکار رفته به همراه حرارت و فشار اتو، موها را به طور دائم صاف می کنند که تنها موهای تازه روییده شده موج دارند. در این روش به دلیل استفاده از کرم ها و سرم های مختلفی که دارای ترکیبات شیمیایی قوی هستند، رطوبت و آب درون ساقه مو از بین می رود و خشکی بیش از حدی را برای موها به دنبال خواهد داشت و ممکن است موهای صاف شده به هیچ عنوان با سشوار و سایر ابزارهای حرارتی فرم و حالت نگیرند.

این روش صافی دائمی مو تنها برای موهای طبیعی و سالم و موهایی که به رنگ تیره درآمده اند مناسب است و بر روی موهایی که با رنگ روشن اکسیدان 9 درصد و پودر دکلره روشن شده اند و آسیب دیده اند قابل اجرا نیست چون این روش سبب سوختگی مو دکلره شده می شود.

گلت، لولان و جان دپرل برندهای معروف ریباندینگ می باشند که گلت کردن روش صاف کردن مو با محصولات گلت می باشد. قبل از انجام صافی مو برای حفظ سلامتی موهای خود از کیفیت محصولات اطمینان حاصل کنید.

کراتینه مو

کراتینه مو

کراتینه کردن مو یک روش درمانی موقت است برای یکدست کردن موها و یکی از رایج ترین روش های صاف کردن مو می باشد که به صاف کننده معجزه گر معروف است و وظیفه اصلی آن تقویت و ترمیم موها می باشد و در کنار آن موها را نیز صاف می کند.

این روش آسیب کمتری به موها وارد می کند و تغییری در ساختار و باندهای گوگردی مو ایجاد نمی کند، ماندگاری آن معمولا به جنس موها، نوع مواد مورد استفاده، نحوه شست و شوی موها و … بستگی دارد.

کراتینه کردن مو برای افراد که موهای مجعد دارند مناسب است اما برای افرادی که موهای بسیار ضخیم و با حالت فرفری شدید دارند توصیه نمی شود. این روش صاف کردن مو بر روی هر نوع مویی (طبیعی یا دکلره) قابل اجرا می باشد و بعد از آن می توان موها را حالت داد یا در صورت کاهش آسیب دیدگی آنها را رنگ و هایلایت کرد.

این روش کراتینه مو بسته به میزان آسیب دیدگی مو در چند نوبت انجام می شود و شبیه ویتامینه کردن مو است اما نتیجه آن از ویتامینه محسوس تر است. در این روش مراحل حرارت دهی به مو وجود ندارد و می توان مواد را روی ریشه مو نیز استفاده کرد.

نوع دیگر کراتینه کردن موی سر که اصطلاحا به آن کراتینه برزیلی و گاهی نانو کراتین نیز می گویند، علاوه بر احیاء موهای سوخته و آسیب دیده، خاصیت صاف کنندگی نیز دارد. هدف اصلی این روش کراتینه که به آن کراتین گرم نیز می گویند صاف کردن مو می باشد، برخی از محصولات آن حاوی فرمالدئید هستند که بخار ناشی از آن را نباید استشمام کرد چون سرطانزا می باشد و برای خانم های باردار مناسب نیست. یکی از تفاوت های کراتین گرم با کراتین سرد در این است که مواد کراتین نباید با ریشه مو در تماس باشد.

کراتین کردن مو اثر صاف کنندگی موقت دارد و افرادی که ادعا می کنند اثر آن 8 ماه دوام دارد یا به دروغ ادعا می کنند یا در مواد کراتینه آن مواد شیمیایی دیگری نیز برای صاف کردن مواضافه کرده اند. کراتین مو آسیب جزئی موها را در اثر حرارت برطرف می کند و سوختگی مو را در اثر مواد شیمیایی بهبود میدهد و از آسیب های کوتیکول مو جلوگیری می کند، همچنین فر و پف اضافی موها را کاهش می دهد و به حالت گیری بهتر مو کمک می کند.

تفاوت کراتین مو و ریباندینگ مو در اجرا

ریباندینگ با مواد شیمیایی انجام می شود و به منظور صاف کردن موها است. در واقع این تکنیک از روی مدل موهای صاف و شلاقی ژاپنی ها نام گذاری شده و پس از ریباندینگ، موها حالت لخت و شلاقی پیدا می کنند. موهای ریباندینگ شده بی حالت هستند و حالت ترمیم ندارند بلکه تنها ساقه مو به حالت صاف یک دست تغییر داده می شود.

در ریباندینگ مواد شیمیایی به عمق مو نفوذ می کنند و ساختار مو صاف و لخت دیده می شود. اما کراتینه کردن موها حالت درمانی دارد و به منظور اصلاح ساختار پروتئین مو انجام می شود. در واقع هدف اصلی از کراتین درمانی تامین پروتئین مورد نیاز مو است که خود به خود روی ظاهر و صافی مو نیز اثر می گذارد. از ابتدا با هدف صاف کردن مو، کراتینه انجام نمی شود ولی نتیجه در هر دو مورد صاف شدن موها است.

مواد کراتین روی لایه بیرونی مو را پوشش می دهند و به صورت سطحی ساقه مو را ترمیم می کنند. موهای تازه روییده در هر دو مورد صاف نیست اما در ریباندینگ با رشد موها، کل نظم مو به هم می ریزد و ناهماهنگ دیده می شود. ریباندینگ روی موهای رنگ شده انجام نمی شود. بعد از ریباندینگ نیز موها تا 3 روز نباید شسته شوند حتی شانه زدن به موها نیز در این زمان ممنوع است. در مورد مراقبت های بعد از کراتین مو و ریباندیگ آرایشگرتان توضیحاتی خواهد داد.

تفاوت کراتین مو و ریباندینگ مو در اجرا

تغییر ساختار پیوندی مو در ریباندینگ

نقطه تمرکز ما در این مطلب روی تفاوت کراتین مو و ریباندینگ مو است. هر چند که ظاهر مو بعد از ترمیم با هر کدام از این موارد، بسیار شکیل تر دیده می شود ولی در مقام مقایسه تفاوت هایی دیده می شود. واقعیت این است که سالن های زیبایی مو از محصولات و روش های مختلفی برای صاف کردن موها استفاده می کنند. برخی از این مواد کیفیت بهتری دارند و برخی دیگر در شرایط آب و هوایی منطقه، انتخاب مناسب تری هستند.

در ریباندینگ با تغییر پیوندهای ساختاری مو و تغییر ساختار اصلی مو در سطح داخلی، نوعی صافی خارق العاده ایجاد می شود. مواد شیمیایی به کار رفته در تکنیک ریباندینگ مو، باعث شکستن ساختار شیمیایی مو می شود تا پیوندهای جدیدتری ایجاد شود. این کار باعث تغییر در ساقه مو می شود و ساختار ساقه منظم و کامل تر خواهد شد. این در حالی است که درمان کراتینه روی پیوندهای مو هیچ تغییری ایجاد نمی کند.


تفاوت در ماندگاری کراتین و ریباندینگ

درمان کراتینه شامل اصلاح ساختار کوتیکول مو است. در واقع کراتین تنها لایه بیرونی مو را ترمیم می کند بنابراین ماندگاری محدودی دارد. هر بار که موها شسته می شوند به همراه آلودگی ها، مواد کراتینه نیز از روی مو پاک می شود. پس از 4 تا 6 ماه تقریبا همه کراتین مو از بین رفته است و دوباره فرهای مو خودشان را نشان می دهند. کراتین یک نوع صافی موقت می دهد و لازم است بعد از 4 تا 6 ماه، دوباره موها کراتینه شود.

ماندگاری درمان کراتینه هم به نوع مو و هم به کیفیت محصول بستگی دارد. نحوه مراقبت از مو و محصولاتی که روی موها استفاده می شوند نیز به طور مستقیم روی ماندگاری مواد کراتینه تاثیر دارد. در حالی که ریباندینگ ماندگاری طولانی تری دارد.

در واقع موهای صاف شده همیشه صاف می مانند زیرا ساختار مو تغییر پیدا کرده است. البته وقتی موها رشد می کند موهای تازه روییده به کیفیت قبل است برای مثال کسی که موی فرفری دارد بعد از کراتین مو و ریباندینگ موهایش صاف می شود اما موهایی که رشد می کنند همان فرفری هستند

مدت زمان ماندگاری ریباندینگ طولانی و تقریبا دائمی است. شستشوی موها هیچ تغییری در ظاهر آن ایجاد نمی کند. موها دائم صاف می مانند ولی در قسمت ریشه مو، فرهای قبلی ظاهر می شوند. برای مثال اگر موها را کوتاه نکنید موها در قسمت ریشه فر و مجعد و در قسمت پایین ساقه، صاف و ابریشمی است.

کراتین یا ریباندینگ، کدام بهتر است؟

اکثر بانوانی که از مو‌های فر، وز، مجعد و موج دار خود احساس نارضایتی می‌کنند، به دنبال راهکاری هستند تا بتوانند صاحب موهایی لخت و صاف شوند. برای این دسته از خانم‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانند حتی برای همیشه از دست موهای فر و وز خود خلاص شوند.

از جمله معروف‌ترین و رایج‌ترین روش‌هایی که نظر اکثر بانوان را به سوی خود جلب کرده‌اند، روش‌های کراتین و ریباندینگ هستند. البته باید بدانید این دو روش از نظر ساز و کار تفاوت‌های قابل ملاحظه ای با هم دارند. ما به بانوانی که تنوع طلب هستند و طبق مد روز پیش می‌روند، کراتینه را پیشنهاد می‌کنیم، چرا که ماندگاری این روش یک الی دو ماه است و البته نسبت به ریباندینگ نیز یک روش کاملا به صرفه است. اما بانوانی که قصد صافی  دائمی موهای خود را دارند ریباندینگ مو بهترین گزینه برای آنها است.


اشتراک در شبکه های اجتماعی :